arama kelimesi

🔎

bölgesine göre

Angiokeratoma Corporis Circumscriptum (Fabry)

Açıklama

Dermisin yüzeysel damarlarinda dilatasyon ve üstteki epidermisin hiperkeratozu ile karakterize vasküler malformasyon. Lezyonlar rengi yogun kirmizi ila mavi-siyah arasinda degisen, pürüzlü sigil gibi bir yüzeye sahip tek tek hiperkeratotik papüller veya plaklar olarak görülmektedir. Tipik tutulum bölgeleri uyluklar, alt bacaklar ve kaba ettir ancak lezyonlar baska bölgelerde de görülebilir. Lezyonlar dogumdan itibaren gözlenebilir veya sonradan gelisebilir. Spontan gerilemeye egilim gözlenmemistir.

eş anlamlı

Angiokeratoma Corporis Circumscriptum (Fabry), Angiokeratoma Corporis Naeviforme, Angiokeratoma Circumscriptum, Haemangioma Verrucosum

OLMS

[tr-TR] Angiokeratoma circumscriptum

İmajlar

5 Tanı ile ilgili imajlar
Lokalizasyon: arka, Tanı: Angiokeratoma Corporis Circumscriptum (Fabry) Lokalizasyon: alt bacak, baldir, Tanı: Angiokeratoma Corporis Circumscriptum (Fabry) Lokalizasyon: alt bacak, Tanı: Angiokeratoma Corporis Circumscriptum (Fabry) Lokalizasyon: üst kol, Tanı: Angiokeratoma Corporis Circumscriptum (Fabry) Lokalizasyon: alt bacak, Tanı: Angiokeratoma Corporis Circumscriptum (Fabry)